BIO


Connie Witteman (Den Haag, 1951) is al sinds de jaren ’80 een opvallende en spraakmakende verschijning, een icoon in de Nederlandse showbizz- en entertainmentwereld. Onder het pseudoniem Vanessa – en later onder haar eigen naam – werd zij bekend als zangeres. In 1982 scoorde zij een grote hit met het nummer Upside Down, waarmee ze 11 weken lang de hitlijsten domineerde op nummer 2. Dit succes werd opgevolgd door grote hits waaronder Dynamite en Cheerio. Daarnaast timmerde zij als zakenvrouw hard aan de weg, zowel alleen als samen met haar echtgenoot, Hans Breukhoven, met wie ze in 1987 in het huwelijk trad. Connie nam toen de naam Breukhoven aan.

In de jaren die volgden, stond zij als een ware entrepreneur en powervrouw aan de zijde van Hans. Samen stonden ze aan de wieg van talloze spraakmakende acties die zijn bedrijf Free Record Shop veel publiciteit en traffic opleverden. Ook SnowWorld bleek een gouden formule. “A winning team!”, aldus Connie. Haar privéleven bleef veelbesproken, net als haar verschijningen op grote premières en party’s, zoals de Miljonair Fair die zij als eerste opende met Yves Gijrath.

In 2002 opende Connie haar kliniek in een prachtig 19e-eeuws pand gelegen aan de Koninginnegracht in Den Haag, onder de naam Clinic For Injectables; een revolutionaire doorbraak in de beauty industrie. Hier werden met de biologische injectables New Fill en Sculptra correcties aangebracht aan het gelaat, zonder dat plastische chirurgie plaatsvond en er in de huid gesneden hoefde te worden. Connie kocht het patent voor geheel Europa en stond aan het hoofd van de (anti-aging)kliniek met 26 gerenommeerde cosmetische artsen en diëtisten onder zich. Anno 2005 staat ze te boek als icoon van de verjongingsindustrie. Later verkocht zij het patent voor de Verenigde Staten aan een grote multinational.

Connie was en bleef al die jaren spraakmakend. In 2010 verkocht zij de kliniek, waarvoor zij op de achtergrond nog jarenlang actief bleef. Ze maakte daarna een prachtig jazzalbum (Just Conny), waarbij zij een geheel nieuwe kant van zichzelf liet zien. Dit was eveneens haar afscheid van haar zangcarrière en de muziekindustrie. Dit was een bewuste keuze, maar een entrepreneur in hart en nieren zit nooit lang stil. In 2017 verraste zij de markt met een nieuw initiatief: Connie’s Creative Car Concept. Zij bood fraai vormgegeven en milieuvriendelijke stadsauto’s aan, gemaakt met de mooiste en meest luxe materialen. Ze lanceerde het initiatief tijdens de Masters of Luxury, beter bekend als de Miljonair Fair.

Anno 2021 is zij één van de snelst groeiende influencers op social media. Onder de naam @conniespower heeft zij op Instagram meer dan 82.800 volgers. Jong en oud krijgen hier onder het motto 'Scheur met Connie positief de dag door' een dagelijks inkijkje in haar privéleven. Connie is een gegeven dat het Nederlandse publiek al meer dan 40 jaar boeit.